Meniu
Coş de Cumpărături

STEAUA FARA NUME - Mihail Sebastian

STEAUA FARA NUME - Mihail Sebastian
STEAUA FARA NUME - Mihail Sebastian
STEAUA FARA NUME - Mihail Sebastian
STEAUA FARA NUME - Mihail Sebastian Editura Andreas
Disponibilitate: In limita stocului disponibil
13,00 Lei

    STEAUA FARA NUME - Mihail Sebastian

  • Editură: Andreas
  • Cod: andreas
  • Autor(i): Mihail Sebastian
  • Apariție: 2025
  • Colecție: Rampa
  • Pagini: 112; Format 13x20 cm; ISBN 978-606-765-192-8
  • Nr. pagini / Copertă / Format: 112
* In cazul produselor cu reducere aplicata: pretul taiat reprezinta pretul recomandat de producator. Pretul de vanzare este cel de culoare verde.

Mihail Sebastian, pseudonim al lui Iosef M. Hechter, nascut la Braila, pe 18.10.1907 si trecut în nefiinta la Bucuresti în data de 29.05.1945, într-un accident, a fost dramaturg, prozator si eseist.

La Teatrul Comedia, în anul 1938, este pusa în scena piesa „Jo­cul de-a vacanta“, într-un spectacol regizat de Sica Alexandrescu, avandu-i în distributie pe: Leni Caler, George Vraca, Velimir Ma­xi­milian, Agnia Bogoslava si Sandina Stan. 

Un eveniment literar este aparitia romanului „Accidentul“, în anul 1940. 

În martie 1944, i se monteaza, la Teatrul Alhambra, cea de-a doua piesa, „Steaua fara nume“, sub pseudonimul Victor Mincu, avand urmatoarea distributie (în ordinea intrarii în scena): Marcel Anghelescu, ca Seful garii, I. Serbanescu - un taran, Radu Beligan, ca profesorul Miroiu, C. Iordanescu, ca Ichim, Nora Pia­centini, ca domnisoara Cucu, Nineta Gusti, ca o eleva, Nicolae Tomazoglu, ca Pascu, G. Basmagian - conductorul de tren, Maria Mohor, ca Necunoscuta (Mona), V. Brezianu, ca Udrea, Mircea ªeptilici - Grig.

Dintre celelalte opere literare, unele postume, enumeram: „Orasul cu sal­cami“ (1935); „Corespondenta lui Marcel Proust“ (1939); „Ultima ora“ (1956); „Jurnal de epoca“ (2002).

*    *    *

„Un adevarat «vis al unei nopti de vara» este piesa antuma «Steaua fara nume». Marin Miroiu, un tanar profesor de matematica, celibatar, descoperitor al unei noi stele, adaposteste într-o noapte, în camera lui de ascet, o tanara coborata din tren de catre conductor pentru ca nu avea bilet. Dimineata, Mona pleaca, însotita de Grig, protectorul  ei, iar profesorul nu o va mai  vedea decat în imaginatie, în mirajul visului, «pentru ca nici o stea nu se întoarce niciodata din drumul  ei».“ (D.G.L.R. -  Academia Romana).


Editura-Andreas.ro website foloseste cookies (doar minimul necesar pentru functionarea normala a site-ului si pentru comenzile plasate). Detalii aici