- Editură: Andreas
- Cod: andreas
- Autor(i): Victor Duta
- Apariție: 2019
- ISBN 978-606-765-083-9
- Nr. pagini / Copertă / Format: 312 pag. (coperta plastefiata mat | format 17x27)
385 de boli si peste 1500 de tratamente
Din antichitate si pânã în zilele noastre, din Orient si pânã în Occident, preoti, alchimisti si întelepti au cercetat si au folosit virtutile plantelor, forta lor tãmãduitoare, pentru a alina suferintele oamenilor.
Spunând cã: „Alimentul sã-ti fie medicament!“, Hipocrate este socotit a fi un precursor al „fitonutritiei“. Fitonutrititia se bazeazã pe calitãtile plantelor medicinale si nu numai. În urmã cu circa 900 de ani, Hildegard von Bingen a demonstrat cã plantele si Natura, în sine, au o mare putere de a vindeca maladiile de care suferã omul.
Marele alchimist Paracelsus a demonstrat cã din plante se pot extrage diverse substante care se pot transforma în tincturi, uleiuri esentiale, ce contin oligoelemente si sãruri minerale care, folosite cu inteligentã, vor constitui medicamente naturale, care au calitatea de a vindeca si a fortifia organismul uman. Abatele Sebastian Kneipp a scris: „Pentru fiecare boalã a crescut o plantã“. „Natura este cel mai bun medic“, ne atentioneazã si vestitul medic al antichitãtii, Galenus.
Cei care au citit „Cartea-Cãrtilor“ – „Biblia“, în „Facerea“ vor gãsi textul: „Si a zis Dumnezeu: «Iatã, vã dau vouã toate ierburile de pe fata pãmântului si toti pomii care au roade cu sãmântã în ele. Aceasta sã fie hrana voastr㻓. Cautând plantele, adicã urmând Natura, îl veti întâlni pe Dumnezeu! În „Facerea“, se aratã, în modul cel mai clar, cã hrana de bazã a omului trebuie sã fie plantele.
Bolnav fiind, omul tintuit la pat se roagã la Dumnezeu sã-l ajute sã se însãnãtoseascã. Cercetãrile au arãtat cã principala cauzã a îmbolnãvirilor omului o reprezintã modul gresit de a trãi al fiintei umane, dizarmonia sa fatã de naturã. Si din naturã îsi va trage sevele, pentru a putea trãi... Un vechi proverb chinezesc spune: „Primele si adevãratele medicamente sunt plantele“. Fitoterapia oferã cãi extraordinare pentru a tãmãdui maladii oricât de grave ar fi ele.
Cartea noastrã demonstreazã cã plantele reprezintã remedii care se gãsesc la îndemâna oamenilor, sunt ieftine si, folosite în tratamente, vindecã fãrã a avea efecte secundare nocive, asa cum se întâmplã cu medicamentele produse sintetic.