- Editură: Lucman
- Cod: lucman-12400
- Autor(i): Dr. Ing. Ioana Tudor
- Apariție: 2005
- Nr. pagini / Copertă / Format: 192 pag. (coperta plastefiata lucios | format 13x20)
Dr. Ing. Ioana Tudor
Carnea de melci este dietetica, nu contine colesterol, iar preocuparea de crestere a lor poate fi una din activitatile noi pentru un fermier roman, ce nu necesita investitie ridicata. in tara noastra mai ales in Transilvania exista traditie in recoltarea melcilor din flora spontana si pregatirea lor culinara. Mai nou s-au infiintat si puncte de colectare, prelucrare si exportul carnii de melci. Dar pentru a fi o afacere profitabila, fermierii romani sunt ajutati cu tehnologie de crestere, matca sau stol matricol, plasa helitex, seminte si ceea ce este mai important prin contract se preiau melcii pentru export la pretul de la Bursa din Paris. Lucrarea cuprinde etape de infiintare a fermei, tehnologii de cultura, calcule economice si sfaturi privind colectarea si ambalarea. Prin Programul SAPARD se pot obtine 50% fonduri nerambursabile si pentru aceasta activitate.