Meniu
Coş de Cumpărături

Cheita de aur (Aventurile lui Buratino) - Aleksei N.Tolstoi

Cheita de aur (Aventurile lui Buratino) - Aleksei N.Tolstoi
Cheita de aur (Aventurile lui Buratino) - Aleksei N.Tolstoi
-35 %
Cheita de aur (Aventurile lui Buratino) - Aleksei N.Tolstoi Editura Andreas
Disponibilitate: In limita stocului disponibil
7,80 Lei
12,00 Lei

    Aleksei N.Tolstoi

  • Editură: Andreas
  • Cod: andreas
  • Autor(i): Aleksei N.Tolstoi
  • Apariție: 2015
  • Colecție: Piticul cu povesti
  • ISBN: 978-606-8271-25-5
  • Nr. pagini / Copertă / Format: 128 pag. (coperta plastefiata lucios | format 13x20 )
* In cazul produselor cu reducere aplicata: pretul taiat reprezinta pretul recomandat de producator. Pretul de vanzare este cel de culoare verde.

Aleksei Nikolaevici Tolstoi a fost un scriitor rus care a abordat multe genuri, dar care s-a specializat în literatura SF si romane istorice. În 1936 a scris o adaptare a faimoasei povesti italiene "Pinocchio", reintitulata"Aventurile lui Buratino sau Cheita de Aur". Personajul principal al povestirii, Buratino, a devenit rapid foarte popular printre cetatenii sovietici de toate vârstele. Tolstoi a scris mai multe carti pentru copii, prima fiind"Copilaria lui Nikita", o descriere a primilor ani ai fiului sau. 


S-a nascut în Nicolaevsk (astazi Pugaciov), Regiunea Saratov în familia unuia dintre membrii saraciti ai familiei contilor Tolstoi. Tatal lui, contele Nicolai Aleksandrovici Tolstoi, era un husar pensionat si proprietar de pamânturi; mama sa, Aleksandra Leonievna Bostrom (nascuta Turghenieva, cunoscuta si cu numele Aleksandra Tolstoi) era scriitoare de literatura pentru copii.

Tolstoi a publicat doua romane foarte lungi, "Petru Întâiul"(1929-45), în care a încercat sa faca o legatura între politica lui Petru cel Mare si cea a lui Stalin, si "Calvarul (Drumul catre Golgota)" (1922-41), în care descria evenimente din perioada 1914 - 1919, inclusiv din razboiul civil. Este autorul mai multor piese de teatru.

Aleksei Tolstoi este considerat ca fiind autorul unora dintre primele si cele mai bune povestiri stiintifico-fantastice în limba rusa. Romanele "Aelita" (1923) despre o calatorie spre Marte si Hiperboloidul inginerului Garin (1927) s-au bucurat de popularitate imensa, primul dintre ele fiind ecranizat în 1924. Mai multe filme facute în Uniunea Sovietica se bazeaza pe romane scrise de Tolstoi.

Conform programei scolare a Ministerului Educatiei

Editura-Andreas.ro website foloseste cookies (doar minimul necesar pentru functionarea normala a site-ului si pentru comenzile plasate). Detalii aici