Meniu
Coş de Cumpărături

Amintiri despre parintele Nicodim Bujor, autorul Acatistului Sfantului ierarh Calinic de la Cernica - Mihaela Ion

Amintiri despre parintele Nicodim Bujor, autorul Acatistului Sfantului ierarh Calinic de la Cernica - Mihaela Ion
Amintiri despre parintele Nicodim Bujor, autorul Acatistului Sfantului ierarh Calinic de la Cernica - Mihaela Ion
-18 %
Amintiri despre parintele Nicodim Bujor, autorul Acatistului Sfantului ierarh Calinic de la Cernica - Mihaela Ion Editura Andreas
Disponibilitate: In limita stocului disponibil
10,66 Lei
13,00 Lei

    Mihaela Ion

  • Editură: Andreas
  • Cod: 31028
  • Autor(i): Mihaela Ion
  • Apariție: 2012
  • Nr. pagini / Copertă / Format: 128 pag. (coperta plastefiata mat | format 13x20 )
* In cazul produselor cu reducere aplicata: pretul taiat reprezinta pretul recomandat de producator. Pretul de vanzare este cel de culoare verde.

"Luati seama ca nu cumva un gînd viclean ascuns în inimile voastre sa se transforme într-o nelegiuire. Sa alegem ce este frumos si valoros din viata aceasta, nu intrigi, insulte, jigniri, care ranesc sufletul si-l coboara în prapastia pierzarii. E foarte important a sti ce sa alegi din drumul acestei vieti si sa le tii pentru vesnicie. Viata e un drum fara întoarcere, care nu se poate lua de la început, încat odata trecut si fara folos, nu mai ramane decat regretul în vesnicie, a durerii fara sfîrsit." 

Pr. Nicodim Bujor


În inima parintelui Nicodim încapeau multi, foarte multi, caci inima sfintiei sale era salasul iubirii. Numai dintr-o inima plina de iubire poate izvorî atâta mila, grija si îngrijorare pentru semenii sai, fie ei bogati sau saraci, printi sau cersetori, plini de virtuti sau plini de pacate. Parintele Nicodim era un înger pe pamînt. Un înger în trup cu sufletul înaripat.

Mihaela Ion


Cuprinsul lucrarii:

1. Un călugăr îmbunătătit;

2. Eminescu în ceata sfintilor – descoperirea unui călugăr îmbunătătit;

3. Răspunsuri la întrebări nepuse;

4. Povestea unei tristeti nedrepte;

5. Eminescu a fost aici;

6. Sensibil la suferintele oamenilor;

7. Taina de după icoană;

8. O inimă plină de iubire;

9. Sfântul Calinic a participat la propria slujbă de canonizare;

10. Trupul ca o haină;

11. Mai mult în cer decât pe pământ;

12. Timpul plecării;

13. Mesajul de condoleante al Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române;

14. Scrisori recuperate din gheara indiferentei;

15. Amintiri din copilărie;

16. Prea Cuvioase Părinte Staret Arhimandrit Dr. Teofil Panait;

17. Prea Cuvioase Părinte Staret;

18. Prea Cuvioase Părinte Păstor Calinic;

19. Iubitul meu frate prea iubit Teofan;

20. La Multi şi Fericiti Ani  Prea Cuvioase Părinte Staret Protosinghel Cleopa Florescu;

21. Hristos a înviat;

22. Preacuvioase Părinte Staret Arhimandrit Dr. Teofil Panait;

23. Scrisoare;

24. Prea Cuvioase Părinte Arhimandrit şi Stareţ Nifon.



Un mic fragment din lucrare:

"UN CÃLUGÃR ÎMBUNÃTÃTIT

 

 

P

ărintele Nicodim Bujor. Auzisem de foarte mul­te ori numele acesta. De la mulţi apropiaţi şi cu­noştinţe auzisem că e înainte văzător cu duhul. Mi-am propus de multe ori să merg să-l cunosc şi tot de atâtea ori au intervenit unele lucruri care erau, sau păreau, priorităţi. Târziu de tot, dar din fericire nu foarte târziu (pentru că Dumnezeu a rânduit chiar printr-o minune să-l întâlnesc), mi-am dat seama că prioritate ar fi fost să merg să-l cunosc pe părintele Nicodim Bujor, autorul Acatistului Sfântului Calinic de la Cernica. L-am cunos­cut, după cum am spus, târziu, dar suficient de devreme încât să pot avea multe amintiri în legătură cu bătrânul îmbunătăţit.

La vremea în care lucram la cartea Prin anotimpuri la mormântul lui Eminescu,[1] am scris, cu binecuvân­tarea sfinţiei sale, şi despre descoperirea pe care a avut-o în legătură cu poetul nepereche. Atunci, fiind în viaţă, m-a rugat să nu-i dau numele, pentru că, spunea dânsul cu smerenie, „nu vreau să mă caute lumea ca pe un sfânt, atât timp cât eu sunt un bătrân amărât“. Şi i-am respectat dorinţa. Am scris fără să-i dau numele. L-am numit un călugăr îmbunătăţit. Acum, pentru că s-a mutat în lăcaşurile cereşti, trebuie să restabilim adevărul. Călugărul îmbunătăţit a fost PĂRINTELE NICODIM BUJOR. Şi pentru a menţiona cu exactitate împrejurările în care l-am cunoscut, voi reda capitolul Eminescu în ceata sfinţilor – descoperirea unui călugăr îmbunătăţit."


Etichete:Amintiri, despre, parintele, Nicodim, Bujor, , autorul, Acatistului, Sfantului, ierarh, Calinic, Cernica, Mihaela, Ion, Amintiri despre parintele Nicodim Bujor, autorul Acatistului Sfantului ierarh Calinic de la Cernica - Mihaela Ion, editura Andreas, Andreas, Beletristica, pret, 1000, isbn 1000, Amintiri, despre, parintele, Nicodim, Bujor, , autorul, Acatistului, Sfantului, ierarh, Calinic, Cernica, Mihaela, Ion, Amintiri despre parintele Nicodim Bujor, autorul Acatistului Sfantului ierarh Calinic de la Cernica - Mihaela Ion, cartea Amintiri, despre, parintele, Nicodim, Bujor, , autorul, Acatistului, Sfantului, ierarh, Calinic, Cernica, Mihaela, Ion, Amintiri despre parintele Nicodim Bujor, autorul Acatistului Sfantului ierarh Calinic de la Cernica - Mihaela Ion, Amintiri, despre, parintele, Nicodim, Bujor, , autorul, Acatistului, Sfantului, ierarh, Calinic, Cernica, Mihaela, Ion, Amintiri despre parintele Nicodim Bujor, autorul Acatistului Sfantului ierarh Calinic de la Cernica - Mihaela Ion pret, Luati seama ca nu cumva un gînd viclean ascuns în inimile voastre sa se transforme într-o nelegiuire. Sa alegem ce este frumos si valoros din viata aceasta, nu intrigi, insulte, jigniri, care ranesc sufletul si-l coboara în prapastia pierzarii. E foarte important a sti ce sa alegi din drumul acestei vieti si sa le tii pentru vesnicie. Viata e un drum fara întoarcere, care nu se poate lua de la început, încat odata trecut si fara folos, nu mai ramane decat regretul în vesnicie, a durerii fara sfîrsit. Pr.

Editura-Andreas.ro website foloseste cookies (doar minimul necesar pentru functionarea normala a site-ului si pentru comenzile plasate). Detalii aici